Geslaagde dag ‘Huurders aan het woord Zuid’

11 december 2013 - Wijksteunpunt Wonen Zuid organiseerde 16 november het congres “Huurders aan het woord”. De inzet was om huurders bij elkaar te brengen en met elkaar veelvoorkomende problematiek en eventuele oplossingen en manieren van aanpak te bespreken. De opkomst was zeer goed.

Een keur aan verschillende onderwerpen werd behandeld. Daarbij bleken huurders in Zuid elkaar graag te willen ondervragen en van advies te voor zien. Onderwerpen die onder andere ter sprake kwamen waren: de inkomensafhankelijke huurverhoging, zonnepanelen voor huurders, energiebesparende maatregelen aan de woning en particuliere splitsing. Maar ook de almaar terugkerende problemen met bemiddelingskosten, waarmee de expat-huurders die aanwezig waren  zichzelf geconfronteerd zien, werden besproken.

Het congres werd afgesloten met een plenaire politieke discussie over beleid en ontwikkelingen in de huurderswereld geleid door deelraadslid Brahim Abid. Wijksteunpunt Wonen Zuid kijkt trots terug op een geslaagde dag waarin vele huurders problematiek en oplossingen hebben kunnen delen in aanloop naar het centrale congres “Huurders aan het Woord” op 15 februari 2014.

Artikel delen:

!WOON