Leem-isolatie workshop

16 december 2013

Ruimtes van leem hebben karakter. De kenmerken zijn: natuurlijke schoonheid, eerlijkheid en duurzaamheid. Bovendien zorgt leem voor een gezond binnenklimaat en een aangename woonsfeer. Vooral de vochtregulerende eigenschappen van leem dragen daaraan bij. Leem ontziet de natuurlijke hulpbronnen en het milieu als bijna geen enkel ander bouwmateriaal.

 

Thema-avond bouwen met leem

De BuurtEnergieWinkel en het Wijkcentrum Ceintuur houden op 16 januari 2014 om 19.30 uur een thema-avond over bouwen met leem. Max Drath, architect van ECOREACH en bouwkundig medewerker van het WSWonen Zuid, geeft een voorlichting over het bouwen en renoveren met dit bijzondere materiaal.

 

De themabijeenkomst wordt georganiseerd omdat CLAYTEC2013het Wijkcentrum Ceintuur het Groen Gemaal gaat verbouwen. In de weekeinden na de themabijeenkomst staan meerdere korte leem-isolatie workshops in het Groen Gemaal gepland. Hiervoor kunt u zich aan het eind van de avond opgeven om kennis te maken met het zelf isoleren met houtvezelplaten en het stucen met leem.

 

Inhoud van de workshops

In de eerste workshop-sessie worden de binnenmuren van het Groen Gemaal met houtvezelplaten geïsoleerd. De platen worden aan de binnenzijde van de buitenwanden met een leemlaag vastgekleefd. In een tweede sessie gaat het om het afwerken van de leemwand met basis- en afwerkleempleister. Na afloop van de workshop heeft u de kennis om zelf een wand van leem te maken in bijvoorbeeld uw huiskamer. De workshop inclusief koffie en thee is gratis. Het enige dat u hoeft te doen is participeren aan het leem stucen van het Groen Gemaal.

Leem CLAYTEC

 

 

 

 

 

 


Foto’s eigendom van CLAYTEC © 2013

 

Contactpersoon:

Max Drath, Expert duurzaamheid, energieprestatie en thermografie
Wijksteunpunt Wonen Zuid
Gerard Doustraat 133, 1073 VT Amsterdam
Telefoonnummer: 06-374 427 42
E-mail: warmtebeeld@wswonen.nl

 

Artikel delen:

!WOON