Door het raam naar je balkon

14 februari 2014

Twee huurders uit Oud-West dienden eind 2012 een verzoek in bij de Huurcommissie om hun huurprijs te laten toetsen en naar de gebreken in de woning te kijken.
De Huurcommissie verlaagde de huurprijs op grond van punten en gebreken. De verhuurder was het niet eens met de uitspraak van de Huurcommissie en stapte naar de rechter.
De verhuurder vond onder meer dat de Huurcommissie het bestaande balkon had moeten meenemen in de puntentelling. De rechter ziet echter geen aanleiding om extra punten toe te kennen voor het balkon, aangezien het balkon alleen via het raam te bereiken is.
Volgens het woningwaarderingsstelsel mogen er alleen punten worden toegekend als het balkon via een deur toegankelijk is. De verhuurder krijgt in deze zaak niet zijn zin; zijn vordering wordt afgewezen en hij wordt veroordeeld tot betaling van het bedrag dat de huurder hem al die maanden te veel betaald heeft.

Artikel delen:

!WOON