Het belang van een inboedel –en aansprakelijkheidsverzekering

10 februari 2014

Niets is  zo vervelend als schade aan uw eigendommen. Of het nou door brand, diefstal, water of op andere manier veroorzaakt is, de schade kan enorm zijn. Denk aan uw vloer, meubels, kleding, foto’s etc. Veel huurders richten zich bij waterschade tot hun verhuurder met het verzoek om de gevolgschade te compenseren. Echter, de meeste verhuurders wijzen dit, tot verbazing van veel huurders, af.

Bij dergelijke schade aan de inboedel, krijgen de meeste huurders nul op het rekest van hun verhuurder. Ze verwijst haar huurders door, naar diens inboedelverzekeraar om daar hun schadeclaim in te dienen. Immers bent u als huurder zelf verantwoordelijk om uw persoonlijke eigendommen tegen zulke schade te verzekeren. Indien de inboedelverzekeraar uw schadeclaim afwijst, dan kunt u met deze schriftelijke afwijzing wél uw verhuurder verzoeken om de gevolgschade te vergoeden. De schade die uw verhuurder zeker moet herstellen in uw woning, is de schade die ontstaan aan het casco van de woning (kozijnen, dak, muren etc.).

Het belang om uw persoonlijke eigendommen te verzekeren moge duidelijk zijn. Ook een aansprakelijkheidsverzekering is raadzaam om af te sluiten. U bent dan tot een overeengekomen bedrag verzekerd, als u schade aan derden toebrengt. Zo kan bijvoorbeeld een pot met planten van uw balkon naar beneden vallen, wat de auto van uw benedenbuurman beschadigd.

Zonder inboedelverzekering is de kans dat uw verhuurder uw schade vergoed, erg klein en zonder aansprakelijkheidsverzekering zijn de financiële gevolgen voor u erg groot. Verzekert u uw persoonlijke eigendommen en uw aansprakelijkheid niet, dan kan daar een duur prijskaartje aan hangen.

 

Artikel delen:

!WOON