Huurcommissie adviseert de Key isolatieprobleem aan te pakken

25 maart 2014 - Buitenveldert kent veel blokken uit de jaren ’60. Soms zijn ze goed gebouwd, in andere gevallen dringt de kou via bijvoorbeeld de balkonvloer het huis in. Een zogenaamde ‘constructieve koudebrug’. Zo’n koudebrug kost natuurlijk veel energie, maar is ook niet prettig; Je krijgt het gevoel alsof het tocht. In de flat aan de Wijenburg ervaarde een huurder dit probleem. Hij liep op veel plaatsen tegen een dichte deur: een kier waardoor tocht komt, wordt wel erkend als een gebrek, maar zo’n koudebrug nog niet. We achtten dan ook een huurcommissieprocedure in eerste instantie niet zinvol.
Desondanks stond het WSWonen Zuid de bewoner bij met een analyse met een warmtebeeldcamera. Hiermee kunnen isolatieproblemen goed in beeld gebracht worden, en bij deskundig gebruik valt er ook veel te zeggen over oorzaken en mogelijke aanpak. Met het rapport van onze gecertificeerde thermograaf in de hand stapte de bewoner naar de huurcommissie.
Zoals verwacht past het probleem nog steeds niet in de gebrekenmethodiek van de huurcommissie. Wel was het ze duidelijk dat er iets moest gebeuren:
“De commissie dringt er bij de verhuurder op aan om in gesprek te gaan met de betrokken VvE en gezamenlijk te (laten) onderzoeken hoe de koudebruggen van plafond en vloeren in het complex kunnen worden verminderd”.
Werk aan de winkel dus.

Overigens, voor wie van warmtebeelden houd: Op het bijgaande plaatje zie je de rode balk, de galerij. Rood geeft aan dat er warmte naar buiten komt (en het binnen dus kouder is op dat punt). Opvallend is op 2 hoog het ongeisoleerde kattenluik en het warmteverlies voor de woningen op 1-hoog via de fietsenkelder.

Artikel delen:

!WOON