Slecht energielabel? Soms huurverlaging mogelijk

07 maart 2014

De maximale huurprijs van bijna alle huurwoningen wordt sinds 2011 mede bepaald door het energielabel. Bij de invoering van die maatregel is een overgangsperiode van drie jaar, tot 2014, ingesteld zodat verhuurders de tijd kregen om te investeren in energiebesparende maatregelen. Gedurende deze overgangsperiode was tevens huurverlaging puur en alleen op grond van een slecht energielabel niet mogelijk. Die overgangsperiode is nu in 2014 voorbij en voor woningen die nog steeds een slecht energielabel hebben is daarmee soms huurverlaging mogelijk.

In de Amsterdamse praktijk zal huurverlaging op grond van slecht energielabel echter lang niet altijd mogelijk zijn omdat in oktober 2011 ook de Donnerpunten zijn ingevoerd waardoor de maximale huurprijzen – ook voor slecht geïsoleerde woningen – juist weer enorm zijn gestegen. Voor iedere woning is het energielabel online te controleren op www.ep-online.nl . En met de online puntentelling van huurders.info kunt u vrij nauwkeurig de maximale huurprijs berekenen.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor huurverlaging? Of wilt u juist energiebesparende maatregelen in uw woning? Neemt u dan contact op met het Wijksteunpunt Wonen bij u in de buurt.

Artikel delen:

!WOON