Servicekosten betalen voor een kijktuin of glazenwasser niet altijd terecht

22 april 2014

In sommige gevallen kan het lonen om uw servicekosten te controleren. Soms zijn servicekostenposten niet terecht en kunt u deze terugvorderen. Zo komt het voor dat huurders servicekosten betalen voor een kijktuin of de glazenwasser terwijl dit niet altijd terecht is. Kom vooral langs bij het Wijksteunpunt Wonen Oost om te kijken of we de servicekostenposten kunnen terugvorderen. Hieronder kort toegelicht wanneer deze servicekostenposten onterecht zijn.

Servicekosten voor een kijktuin
Een kijktuin is een afgesloten tuin waar je als huurder op uitkijkt maar geen toegang toe hebt. Volgens een uitspraak van het Hof behoren de kosten voor het onderhoud van de kijktuin deel uit te maken van de huurprijs. Zeker wanneer huurders geen toegang hebben tot de kijktuin en dus ook geen onderhoud aan de tuin kunnen verichten. Mocht u servicekosten betalen voor een kijktuin dan adviseren wij u langs te komen bij een van onze inloopspreekuren. Wij kunnen dan voor u uitzoeken of deze uitspraak ook voor u van toepassing is en of de reeds betaalde servicekosten terug gevorderd kunnen worden. Lees hier meer informatie over de servicekosten voor kijktuinen.

Servicekosten voor de glazenwasser
Het besluit kleine herstellingen bepaalt dat tot de verplichting van de huurt hoort: het wassen en schoonhouden van de binnen- en buitenzijde van de ruiten, kozijnen, deurposten, het geverfde houtwerk en andere geverfde onderdelen, voor zover deze voor de huurder bereikbaar zijn. Als er ramen zijn waar u niet bij kan komen dan kan er ook niet van huurders verwacht worden dat zij deze zelfs moeten schoonmaken. Als er geen eenvoudige methoden zijn waarop u zelf alsnog de onbereikbare ramen kan schoonmaken en u servicekosten betaald voor de glazenwasser adviseren wij u langs te komen bij een van onze inloopspreekuren. Wij kunnen dan met u uitzoeken of de servicekostenpost terecht is en of reeds betaalde glazenwasser kosten terug gevorderd kunnen worden. Iedere situatie moet individueel beoordeeld worden.

Artikel delen:

!WOON