Onderzoek dienstverlening aan expats

28 juli 2014

In opdracht van het WSWonen Centrum heeft een studente van de Hogeschool van Amsterdam onderzoek gedaan naar de dienstverlening van het wijksteunpunt wonen ten behoeve van expats. De tevredenheid blijkt zeer groot, echter veel expats weten niet van het bestaan van de wijksteunpunten wonen. 

Het onderzoek is uitgevoerd door Annabel Jansen, student aan de Hogeschool van Amsterdam, opleiding Sociaal juridische dienstverlening. In toenemende mate maken expats gebruik van de dienstverlening van de wijksteunpunten wonen. Veel vragen zijn er over de tijdelijkheid van het huurcontract, de hoogte van de huur en bijkomende kosten, de redelijkheid van bemiddelingskosten en het inhouden van de waarborgsom door de verhuurder.

Geregeld zijn expats het slachtoffer van misleiding en ongewenst verhuurgedrag. De geïnterviewde expats waarderen de dienstverlening van het WSWonen als zeer positief. Veel expats zijn echter niet op de hoogte van de diensten die de wijksteunpunten wonen aanbieden. Eén van de aanbevelingen uit het onderzoek is dan ook dat de bekendheid vergroot moet worden. Hieraan zal de komende tijd gewerkt worden.

U kunt het onderzoeksrapport hier downloaden.

 

Artikel delen:

!WOON