Meer huurverlaging bij slecht onderhoud

01 juli 2014

Bij slecht onderhoud is huurverlaging mogelijk tot de klachten zijn opgelost. Sinds 1 juli is die regeling aangepast en voor meer huurders interessant. Voorheen werd de verlaagde huur berekend over de maximale huurprijs. Vanaf 1 juli 2014 kan de huur tijdelijk verlaagd worden naar 40% van de feitelijke huurprijs (en soms nog lager). Zodra de gebreken zijn verholpen gaat de huur terug naar het oude niveau. Wie onderhoudsklachten heeft moet deze altijd eerst melden bij de verhuurder. Als de verhuurder de klachten niet binnen zes weken oplost, is het in veel gevallen zinvol een “onderhoudsprocdure” te starten bij de huurcommissie. De Wijksteunpunten Wonen hebben veel ervaring met deze procedure en helpen u graag. Is de huur al eerder verlaagd vanwege onderhoudsklachten, en zijn deze nog niet opgelost? Dan kan de huurprijs met deze nieuwe regeling vaak tijdelijk verder worden verlaagd. Zodat de verhuurder extra gestimuleerd wordt de gebreken snel te verhelpen.

Artikel delen:

!WOON