Gemeente sluit illegaal hotel Holendrechtstraat na signaal van Meldpunt

17 september 2014

Op 28 juli schreven we een blog over een illegaal hotel/pension dat al sinds de jaren ’90 is gevestigd in enkele panden in de Holendrechtstraat. We hadden net daarvoor enkele tweets gepubliceerd over dit illegale hotel. Huis-aan-huiskrant De Echo pikte dit op en schreef een mooi artikel, de fractie van GroenLinks stelde vragen aan het College van B&W. Het College heeft ondertussen actie ondernomen.

Het College laat in de beantwoording weten dat zij ondertussen de panden heeft geïnspecteerd, meerdere woningen heeft gesloten wegens brandgevaar en boetes uitdeelt aan de exploitant wegens overtreding van diverse wet- en regelgeving. Het Meldpunt is zeer tevreden over deze snelle handhavingsactie door de gemeente. Eerder in 2005 en 2012 deed het Meldpunt ook al verzoeken tot handhaving bij de gemeente. Ook toen werd er actie ondernomen maar ging eigenaar Verberne toch steeds door met de exploitatie van zijn illegale hotel/pension. Nu in ieder geval een mooi resultaat!

Artikel delen:

!WOON