Wijksteunpunten op Amsterdam Arrival Event

22 september 2014

Op 27 september vindt het tweede Amsterdam Arrival Event plaats. Dat is een grote markt georganiseerd door de gemeente met informatie voor nieuwe buitenlandse Amsterdammers uit alle windstreken van de EU. Tal van organisaties geven informatie over zaken als de rechten van werknemers, het starten van een bedrijf, taallessen enz. enz. De Wijksteunpunten Wonen zijn ook vertegenwoordigd en zullen informatie geven over huren en wonen in Amsterdam.

Activiteiten
Op de bijeenkomst zijn circa vijftien organisaties aanwezig, waaronder ook andere gemeentelijke diensten die deze nieuwe Amsterdammers gerichte informatie kunnen verstrekken. Ook zijn er tal van activiteiten: korte workshops over arbeidsrechten, taaltips voor ouders met kinderen, solliciteren, een optreden van BOOM Chicago en een ludieke netwerkactiviteit. Er is ook een fotograaf aanwezig voor het maken van professionele foto’s voor bijvoorbeeld een LinkedIn-profiel of cv. De cv-dokter van de gemeente Amsterdam zal die dag ook aanwezig zijn. Toegang is gratis!

  • zaterdag 27 september, Tolhuistuin Tolhuisweg 5, Amsterdam Noord
  • van 11.00 – 14.00 uur
  • voor aanmelden workshops of meer informatie: arrivalevent@dwi.amsterdam.nl

 

Welcome to Amsterdam!
The City of Amsterdam welcomes all new arrivals from the EU to Amsterdam with an information market. The Amsterdam information market has information on: living in Amsterdam, doing business in the Netherlands, learning Dutch, the health care system in Amsterdam and more!

Our organization will be there was well to answer any questions you may have about renting and housing in Amsterdam and to provide you with information. See also our English page on this website.

 

At the event you can find answers to questions, such as:

  • temants’ rights in the Netherlands,
  • how to start your own business,
  • what it’s like to raise children in Amsterdam,
  • what your rights and responsibilities are as an employee,
  • how to go about learning Dutch (at home or in group lessons)

 

When:  Saturday september 27th. from 11.00 am – 2.00 pm
Where: Tolhuistuin Tolhuisweg 5, Amsterdam Noord (click for location on Googlemaps)
Workshops: to register for workshops and for more information: arrivalevent@dwi.amsterdam.nl

For more information:
http://www.tolhuistuin.nl/agenda/amsterdam-arrival-event
www.amsterdam.nl/taal
mail_icon arrivalevent@dwi.amsterdam.nl

 

Artikel delen:

!WOON