Top verhuurder!

29 oktober 2014

Een paar weken geleden, na de recente uitspraken van de ACM over bemiddelingskosten, werd het Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag gebeld door een verhuurder. Zowel hij als zijn huurder hebben beide één maand huur plus 21% BTW aan bemiddelaar Perfect Housing betaald. Hij vindt dat onterecht en vraagt om advies.

Hij had als eigenaar van een woning Perfect Housing opdracht gegeven om een huurder te zoeken en aldus geschiedde. Zodoende kan hij als eigenaar de courtage niet terugvorderen. We hebben hem uitgelegd dat zijn huurder dat wél kan. Omdat hij op zeer goede voet staat met zijn huurder, en deze expat niet Nederlandstalig is, stuurt de verhuurder uit hoofde van de huurder een verzoek tot restitutie naar Perfect Housing. Een voorbeeld van zo’n verzoek had hij al gelezen op onze handleiding zodat hij een keurige brief verstuurde. En het pakte goed uit. Binnen enkele weken ontvangt zijn huurder de betaalde courtage á € 1609.30 van Perfect Housing terug. Zo kan het ook!

Artikel delen:

!WOON