VvE Workshop: groen Meerjarenonderhoudsplan

06 oktober 2014

Wijksteunpunt Wonen Oost (WSWonen Oost) organiseert op 26 november en 10 december een tweetal workshops energie besparen voor kleine VvE’s. In de workshop krijgen eigenaar-bewoners o.a. uitleg over woningisolatie, zonnepanelen en financieringsmogelijkheden. Om de drempel te verlagen voor kleine VvE’s om aan de slag te gaan heeft WSWonen Oost in samenwerking met het Duurzaam Energieloket een invul Meerjarenonderhoudsplan (MJOP) en stappenplan ontwikkelt die u gratis mee naar huis krijgt. De eerste 50 deelnemers krijgen een kortingsbon van 10% aangeboden door de Gamma Amsterdam-Overamstel (Spaklerweg), zodat u direct aan de slag kan gaan met het isoleren van uw woning.

Inschrijven voor de workshop ‘Groen’ MJOP
> 26 november, 19.30 – 21.00 uur, Wijttenbachstraat 36hs, Post Oost (toegespitst op VvE’s met enkel glas)
> 10 december, 19.30 – 21.00 uur, Wijttenbachstraat 36hs, Post Oost

Alle VvE’s kunnen zich gratis aanmelden via oost@wswonen.nl of 020-4620330. Bij te veel inschrijvingen gaan wij ons best doen deze workshop nogmaals te organiseren. Naast deze workshops organiseert WSWonen Oost ook algemene informatieavonden over het activeren van VvE’s, waarvoor u zich ook nog steeds kan aanmelden.

In de workshop komt o.a. aan bod:drieplaatjes
– Isoleren van de buitenschil
– Vervangen van installaties
– Simpele bespaartools
– Zonnepanelen
– Besluitvorming in de VvE
– Financieringsmogelijkheden
(o.a. voordelige leningen)
– Het opstellen van een ‘Groen’ MJOP

Alle VvE’s uit Oost krijgen een USB-stick mee naar huis met daarop de invul MJOP met het stappenplan. Op de USB stick staan ook andere nuttige tips en tricks om energie te besparen. De invul MJOP en het stappenplan zijn beschikbaar voor alle VvE’s in Amsterdam Oost. Mocht u na de workshop nog vragen hebben over het MJOP of specifiek advies willen krijgen dan kunt u langs komen op onze wekelijkse woonspreekuren of een afspraak plannen via onze online Vragenbalie.

Partners:

duurzaamloket

 

 

 

 

 

Het Duurzaam Energieloket houdt zich al enkele jaren bezig met het stimuleren en ondersteunen van VvE’s op het gebied van duurzaamheid in Haarlem. Enkele voorbeeld projecten zijn: VvE Nassauplein in Haarlem en VvE Blankenstraat in Amsterdam. WSWonen Oost bedankt het Duurzaam Energieloket voor een goede samenwerking en het delen van ervaring en kennis.

gamma1

 

 

Gamma vindt het belangrijk dat energiebesparing in koop- en huurwoningen wordt gestimuleerd. Om VvE’s in Oost te stimuleren om aan de slag te gaan met energie besparen stelt Gamma Amsterdam-Overamstel (Spaklerweg) kortingsbonnen van 10%, gedurende drie maanden beschikbaar voor de eerste 50 deelnemers van de workshops. De kortingsbon is geldig op het gehele assortiment. De drie maanden periode gaat in na de eerste aankoop. WSWonen Oost dankt de Gamma voor het beschikbaar stellen van de kortingsbonnen. Zie ook het online klusadvies met filmpjes op de website van de Gamma.

 

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jQcmYOGlhds

 

* WSWonen Oost organiseert deze workshops in opdracht van stadsdeel Oost

Artikel delen:

!WOON