Zonnepanelen voor huurwoningen

01 oktober 2014

Veel daken die geschikt zijn voor zonnepanelen staan nog steeds leeg. Jammer, want hoeveel zonne-energie is er deze zomer wel niet aan de dakpannen verloren gegaan? Zonne-energie waar u ook van had kunnen profiteren. Maar hoe regelt men dat, een eigen installatie op het dak?

Eigenaren in een VVE kunnen relatief eenvoudig met elkaar tot in overeenstemming komen. Voor huurders is dat anders, die hebben vaak weinig te zeggen over wat er met het dak gebeurt. Gelukkig kan de Buurtenergiewinkel u op weg helpen.

Aanbod voor huurders
Woningbouwcorporaties Eigen Haard, Stadgenoot en Ymere bieden sinds kort de mogelijkheid voor huurders om zonnepanelen te huren en in sommige gevallen ook zelf te investeren. In beide gevallen is het belangrijk om goede afspraken te maken met de verhuurder. U moet dan denken aan zaken zoals het onderhoud, de maandelijkse kosten en de opbrengst van de panelen. Ook als de verhuurder het meeste regelt blijft het belangrijk om het overzicht te houden en kritisch betrokken te blijven bij het proces.

Eigen initiatief
Het aanbod hoeft niet altijd van de verhuurder te komen. Het is even goed mogelijk voor huurders om op eigen initiatief een plan aan de verhuurder te presenteren. Zo kunt u gewoon zelf een offerte opvragen en met de verhuurder in gesprek gaan. U kunt dan horen onder welke voorwaarden de verhuurder toestemming wil geven voor plaatsing van de panelen. In de regel moet u er dan wel rekening mee houden dat u zelf moet investeren.

Voor hulp en advies kunt u langs komen bij het spreekuur van de Buurtenergiewinkel. Iedere woensdag van 13.00 tot 15.00 in het Groen Gemaal. De Buurtenergiewinkel is er ook voor handige bespaar tips, advies over uw energierekening of energieopwekking.

Het Groen Gemaal bevindt zich in het Sarphatipark bij de ingang tegenover de Eerste Jan van der Heijdenstraat.

Klik hieronder voor het zonnepanelen aanbod van woningbouwcorporaties.

Zonnepanelen van Stadgenoot
‘Tegenstroom’ van Ymere
‘Huur De Zon’ van Eigen Haard

Artikel delen:

!WOON