Warmtebeeldcamera

06 november 2014

Sinds enige tijd beschikt het Wijksteunpunt over een warmtebeeld camera. Met deze camera kan worden vastgesteld hoeveel warmte uit een woning verdwijnt. Met deze beelden kunnen bewoners een voorstel onderbouwen om de eigenaren de woning beter te laten isoleren. De camera kan alleen goede beelden produceren als het een droge dag is en bij voorkeur bewolkt.

Daarnaast is het nodig dat het temperatuurverschil tussen de woning en de buitenlucht 20°C is. Dan ontstaan de beste beelden.

Ook kunnen met de warmtebeeldcamera problemen in huis worden opgespoord. Bij voorbeeld of in een deel van  de verwarming een verstopping zit of dat er lekkages in de woning zijn. Ook kan met de camera de oorzaak van tocht of koude van buitenaf worden aangetoond.

Om een warmtebeeld van de woning te laten maken, kunnen bewoners telefonisch een afspraak maken met het Wijksteunpunt voor het maken van een afspraak. Klik hier voor onze contactgegevens.

 

 

 

Artikel delen:

!WOON