Bewonerssuccessen afl III: geluidsisolatie horeca-overlast

13 december 2014

In de Pijp is het druk, drukker, drukst. Dit geldt met name voor de straten en pleinen waar veel horeca is. De stijgende gebruiksdruk en normaal wonen gaan niet altijd goed samen. Naar aanleiding van wrijvingen tussen bewoners en horecabezoekers is het voormalige stadsdeel Zuid enkele jaren geleden met een subsidieregeling gekomen voor geluidsisolatie van woningen aan straten met veel horeca.
De regeling loopt al een aantal jaar en wordt binnenkort beëindigd. In de tussenliggende tijd bleek het voor huurders erg lastig om hun verhuurder te bewegen hier gebruik van te maken. Nu op het einde is het toch gelukt om zowel van een lokaal bekende particuliere verhuurder, dhr van de Oudeweetering, toestemming te krijgen om van de regeling gebruik te maken en zal een vergunning voor het plaatsen van dubbel glas aangevraagd worden.
Bij een ander complex moest de bewonerscommissie YY praten als brugman om hun verhuurder, De Alliantie, te overtuigen ook mee te doen aan deze regeling.  Helaas wil de alliantie de aanvraag en plaatsing niet regelen. De bewoners moesten het zelf uitzoeken en zelf de subsidie aanvragen. De bewonerscommissie gaat samen met het WSWonen en de bewoners die mee willen doen de plaatsing regelen. Het stadsdeel ondersteunt in deze aanpak.

Artikel delen:

!WOON