Bewonerssuccessen afl II: van verzakking naar renovatie

12 december 2014

Govert Flinckstraat 136 was flink aan het verzakken en nam daarmee nr 138 en indirect 140 mee naar beneden. Het stadsdeel ging over tot aanschrijving, er moest iets gebeuren. Halverwege 2013 vinden gesprekken tussen verhuurder en bewoners plaats. Het voorstel is terugkeren in volledig gerenoveerde woning met een huurverhoging van maximaal 100 euro voor cv, ventilatie en dubbel glas.

Door de crisis in corporatieland is er een half jaar geen contact. Ymere pikt met nieuw personeel de draad op en de nieuwe inzet is dat het niet de bedoeling dat de zittende huurders terugkeren.

Na stevig onderhandelen van de bewoners ondersteund door het WSWonen is Ymere akkoord gegaan met een renovatieplan waarin 2 van de bewoners van nummer 140 terug kunnen keren in een geheel vernieuwde woning waaraan op de verdieping een flink balkon is toegevoegd. De begane grond is uitgebreid met een uitbouw van 2,5 meter diep. Ook de huurverhogingen hiervoor liggen in de lijn van de afspraken die in eerste instantie met Ymere gemaakt zijn. Het streven is om in mei 2015 met het funderingsherstel te starten.

Artikel delen:

!WOON