Demonstratiewoning Villa Bewust opent deuren voor bewoners

24 februari 2015

Villa Bewust is een demonstratiewoning waarin middels interactieve rondleidingen, workshops en informatiebijeenkomsten bewoners geïnformeerd worden over hoe je met kleine gedragsveranderingen en simpele aanpassingen veiliger, gezonder, zorgeloos en energiezuiniger kunt wonen. Villa Bewust is een initiatief van Wijksteunpunt Wonen Oost i.s.m. Brandweer Amsterdam-Amstelland, GGD Amsterdam, de Vegro, Eigen Haard, Juttersdok, stichting ATA en de Politie.

WEBFOTO _NEVIN2Afgelopen 6 februari is Villa Bewust feestelijk geopend door Nevin Özütok, Lid dagelijks bestuur bestuurscommissie Oost en Gury Douma, Directeur Dynamo-Amsterdam. Nevin Özütok: “Een demonstratiewoning is de ideale vorm voor bewoners om zichzelf te informeren over gezond, veilig en duurzaam wonen. Bewoners kunnen direct zien hoe en waar zij de tips van de zelf kunnen toepassen in de eigen woning. Ook ik heb nuttige tips opgedaan toen ik de informatie in de woning heb bekeken.”

Tijdens de opening ontstond er enige rookontwikkeling in de slaapkamer van de woning die door Brandweer Amsterdam-Amstelland was gecreëerd met een rookmachine. De aanwezige brandweermannen wezen vervolgens alle bezoekers op het belang van een goede vluchtroute. De Brandweer heeft als één van de samenwerkingspartners de rondleiding over veilig wonen mede ontwikkelt en vormgegeven. Iedere samenwerkingspartner van Villa Bewust heeft op zijn eigen wijze zijn expertise en kennis ingebracht in het project. Nadat de Brandweer het signaal ‘brandmeester’ had gegeven konden alle bezoekers weer naar binnen om de exposities in de demonstratiewoning te bekijken.LOGO-villa bewust

Bezoekersinformatie
Bewoners(groepen) kunnen zich aanmelden via oost@villabewust.nl voor een workshop, informatiebijeenkomst of interactieve rondleiding. Bewoners kunnen ook op de woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 het spreekuur in Villa Bewust bezoeken. Komende maand wordt de website uitgebouwd naar een online doorverwijsplatform voor alle vragen over gezond, veilig, zorg en energiebesparing. Kijk voor meer informatie op de website: www.villabewust.nl.

Villa Bewust                    
Zeeburgerdijk 98hs
1094 AH Amsterdam
020-4620330
oost@villabewust.nl
www.villabewust.nl

 

Artikel delen:

!WOON