Diploma kinderenergiecoaches in Zuidoost

04 februari 2015

Beging februari ontvingen de eerste kinderenergiecoaches hun diploma. De kinderen van Stichting South East Stars volgden de afgelopen maanden een opleiding tot energiecoach. Ze ontdekten op welke manieren je allemaal energie kan besparen en welke manieren er zijn om zelf energie op te wekken. Met de opgedane kennis en met hun diploma op zak gaan de kinderen de Kids energiewinkel in het Boeninhuis runnen. In deze winkel komen kinderen en volwassenen alles te weten over energiebesparing en geven de kinderenergiecoaches besparingsadvies.

Kids Energiewinkel voor iedereen
Muriel Dalgliesh, voorzitter van de bestuurscommissie Zuidoost, reikt de diploma’s aan de kinderenergiecoaches uit. De kinderen openen vervolgens op ludieke wijze, samen met Muriel Dalgliesh en Tamar Hagbi, regiomanager bij De Key, hun Kids energiewinkel. Vanaf dan kan een ieder ervaren hoe leuk het is, en hoe makkelijk het kan zijn, om energie te stoppen in energiebeparing. De kinderen hebben de winkel zelf ingericht en zijn er vanaf 4 februari iedere woensdag te vinden samen met enkele vrijwilligers. De winkel is iedere woensdag open van 15.30 tot 16.30 uur.

De kinderenergiecoaches en kids energiewinkel is een gezamenlijk project van South East Stars (SES), De Key en het WijksteunpuntWonen Zuidoost.

Download het programma van de middag.

Artikel delen:

!WOON