Bewonerssuccessen afl VI AmBer complex deze lente nog klaar

11 maart 2015

Afgelopen zomer begon de Alliantie met de renovatie van een complex aan de Amstelkade en de Berkelstraat. Het complex staat in de steigers voor de laatste werkzaamheden.

De meeste bewoners kozen voor terugkeer en zouden in mei al terug naar hun opgeknapte woning kunnen. Ze betalen alleen een huurverhoging voor de woningverbeteringen waarbij de schraarstepunten werden geneutraliseerd. Bovendien worden leidingen aangelegd die het mogelijk maken om het complex van zonnepanelen te voorzien.

Bij aanvang van het project in 2011 was het enkel de bedoeling om de fundering te vervangen. daarbij zouden alleen de bewoners van de begane grond een stadvernieuwingsurgentie of een wisselwoning krijgen en de overige bewoners zouden tijdens de werkzaamheden blijven zitten. Gaandeweg bleek er toch meer aan de hand en de bewonerscommissie kon de Alliantie er van overtuigen om het hele complex aan te pakken.

Er werd een bouwcommissie opgericht waar alle bewoners aan konden meedoen en rechtstreeks in gesprek konden met de architecten, ondersteund door het WSWonen Zuid. Na 4 overlegrondes kwam er een plan wat op voldoende draagvlak onder de bewoners kon rekenen en in het najaar van 2014 werden de werkzaamheden gestart. Ondertussen wordt door bewoners flink gewerkt aan de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen, daarbij heeft de Alliantie aangegeven elk goed scenario serieus te zullen nemen.

 

aanvulling mei 2015: Helaas blijkt de oplevering al twee keer uitgesteld en blijkt het goed isolerende HR++glas niet geplaatst te zijn. De bewoners gaan weer in overleg met de Alliantie.

Artikel delen:

!WOON