Eerste bewoners(groepen) bezoeken Villa Bewust

logo villa bewust

18 maart 2015

Villa Bewust is inmiddels een maand geopend en de eerste bewoners hebben de demonstratiewoning bezocht. Een huurder van een begane grond woning in de Indische Buurt wilde tips over inbraakpreventie. Ze vertelde dat er vorig jaar maar liefst drie keer was ingebroken. Geld voor een duur alarmsysteem heeft ze niet. Ze is daarom geadviseerd om alarmmagneten aan te brengen op de ramen en heeft drie gratis kozijnsloten mee naar huis gekregen.

Een andere bezoeker van het spreekuur was doorgestuurd door zijn schuldhulpbuddie. De bewoner betaalt €2500 euro voor gas/water en licht. Het energiecontract was inmiddels afgelopen waardoor de huurder in een duur variabel tarief terecht is gekomen. De bewoner is vervolgens geholpen met overstappen naar een andere energieleverancier en gaat komend jaar €500 euro besparen.

Naast individuele verzoeken is ook een taalgroep van Cybersoek rondgeleid. De groep heeft de algemene rondleiding gekregen waarin alle vier de thema´s zijn verwerkt. Na afloop kregen wij veel positieve reacties van de bezoekers. Wilt u ook langs komen in de Villa? Kom naar het spreekuur iedere woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur of meld u aan via oost@villabewust.nl.

Artikel delen:

!WOON