Grote opkomst huurdersdemonstratie

23 maart 2015

Op zaterdag 14 maart demonstreerden zeker duizend huurders tegen het huidige huurbeleid. De afgelopen twee jaar is de huur verhoogd met jaarlijks 4% tot 6.5% en dat is ver boven de inflatie. Huurders maken zich grote zorgen of zij in de toekomst de huur nog wel kunnen betalen. 

Velen van hen zijn of worden geconfronteerd met een daling van het besteedbaar inkomen, door werkloosheid, pensioenkortingen, stijgende zorgkosten etc. Voor veel huishoudens is er ook geen zicht op dat de koopkracht zal toenemen. De demonstrerende huurders trokken van de Dokwerker naar de Dam, alwaar verschillende toespraken werden gehouden.

https://vimeo.com/122526658

 

Meer foto’s en filmpjes van de demonstratie vindt u op de Facebook pagina van Huurdersopstand.

 

 

Artikel delen:

!WOON