Bewoners laten zich niet in de luren leggen

09 april 2015

In mei 2014 worden de bewoners van de Utrechtsedwarsstraat 152-154 verrast door een nogal dwingende brief van de nieuwe eigenaar. Er was een splitsingsvergunning aangevraagd en de panden moesten grondig worden gerenoveerd. Ook de zolderruimten dreigden weggekaapt te worden door de eigenaar.

De huurders zochten steun bij het WSWonen en gingen de confrontatie aan met de eigenaar. Deze vond het maar niks dat de bewoners met hun “belachelijk lage huurtjes” ook nog noten op zang hadden. “Het zijn mijn woningen”, aldus de eigenaar.

Ondanks twee dreigbrieven van de advocaat van de eigenaar lieten de bewoners zich niet uit het veld slaan. Voor de zolderverdieping werd een slim plan bedacht en er werd overeenstemming bereikt. Ook op andere punten kwamen de huurders er uiteindelijk met hun verhuurder uit.

Inmiddels is de gevel gereinigd en staan de woningen zowel binnen en buiten strak in de verf. De bewoners genieten van hun woning nu mét cv én een balkon aan de achterzijde. Eén huurster wilde haar gaskachel houden en dat is – uiteindelijk – nog gelukt ook. En dat allemaal zonder huurverhoging!

 

 

Artikel delen:

!WOON