Bewonerssuccessen afl VII voorzetramen

13 mei 2015

Dubbel glas is soms een dure optie, bijvoorbeeld als de kozijnen hier niet voor geschikt zijn. Voorzetramen worden vaak lelijk gevonden, maar gelukkig zijn er steeds betere oplossingen. Bewoners in complex van de Alliantie aan het Gerard Douplein hebben met dank aan een subsidieregeling van het stadsdeel hier gebruik van kunnen maken.

We noemden deze kwestie al in een bijzin in de bewonerssuccessen aflevering III. De verhuurder bleek uiteindelijk niet bereid om aanspraak te maken op de subsidieregeling. Hierna ging de bewonerscommissie ism het WSWonen Zuid en ondersteund door de huurderskoepel Palladion aan de slag om te inventariseren welke bewoners voorzetramen wilden, offertes  op- en subsidies aanvragen. Het stadsdeel bleek bereid om geen voorfinanciering door de aanvragers te verlangen maar betaalde de rekening van de glaszetter.

Hoewel het jammer is dat de verhuurder dit niet heeft willen regelen, is het voor de huurders toch goed gekomen en het glas begin mei bij de aanvragers geplaatst.

Artikel delen:

!WOON