PAS OP ! De woonduur verdwijnt – WoningNet

13 mei 2015

De overheid heeft besloten om de woonduur af te schaffen, zodat iedereen een gelijke kans krijgt op een woning. Om uw opgebouwde woonduur (datum huur- of koopovereenkomst) nog 15 jaar te kunnen blijven gebruiken, is het van groot belang om u vóór 1 juli 2015 in te schrijven bij WoningNet of om uw verlopen inschrijving te heractiveren. Dit geldt voor huurders en kopers. Ook voor mensen die getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben, is het advies om u ieder apart in te schrijven voor 1 juli 2015.

De regelingen tijdelijk behoud van woonduur of inschrijfduur na verhuizing kunnen nog tot 1 juli 2017 gebruikt worden, mits u aan de voorwaarden voldoet en deze regeling vóór 1 juli 2015 aan uw inschrijving heeft toegevoegd.

Wat betekent dit voor u?

Staat u al ingeschreven bij WoningNet, dan hoeft u niets te doen. Uw woonduur wordt op 1 juli 2015 automatisch één-op-één omgezet naar inschrijfduur. Heeft u zich nog niet aangemeld bij WoningNet? Schrijf u dan in vóór 1 juli 2015. Uw woonduur wordt dan op 1 juli omgezet naar inschrijfduur.

Hoe inschrijven?

U kunt zich inschrijven bij WoningNet via www.woningnetregioamsterdam.nl. Aan de inschrijving zijn wel kosten verbonden: bij inschrijving betaalt u eenmalig € 50,- en daarna elk jaar € 10,- verlengingskosten. U kunt ook bij de balies van woningbouwcorporaties terecht voor hulp en ondersteuning bij het inschrijven.

Bij Wijksteunpunt Wonen Nieuw-West kunt u ook een uitdraai van het papieren inschrijfformulier van WoningNet ophalen. De papieren inschrijving moet u dan zelf opsturen naar WoningNet.

Als het u niet lukt om u zelf in te schrijven en u woont in Stadsdeel Nieuw-West, kom dan naar één van de WoningNet spreekuren van ons Wijksteunpunt. Voor inschrijving heeft u nodig: een emailadres, een rekeningnummer van de bank of giro en uw inkomensgegevens.

WoningNet Spreekuren Nieuw-West:

* Dinsdag 15.30 – 17.30 uur, Slotermeerlaan 103E (bibliotheek Slotermeer)

* Donderdag 10.00 – 12.00 uur, Jan Tooropstraat 6 (Eigenwijks)

* Donderdag 14.00 – 16.00, Albardakade 5 (Pluspunt)

* Vrijdag 10.00 – 12.00, Osdorpplein 16 (bibliotheek)

Artikel delen:

!WOON