Bewonerssuccessen afl VIII: Ongevraagd een verdieping op je hoofd

01 juni 2015

Op een particulier complex in Buitenveldert wil de eigenaar een extra verdieping plaatsen. Op ingenieuze manier worden zo op korte tijd, ongeveer zes maanden, 10 extra woningen gecreëerd. Men was zo hard bezig met snel en efficiënt kunnen werken en overlast vermijden dat vergeten werd ook de bewoners snel en grondig te informeren of rekening te houden met hun bedenkingen. Een aantal bewoners kwamen met een aankondigingsbrief van verhuurder langs op het spreekuur van het WSWonen met de vraag wat ze hier mee konden doen.

Er werd hen aangeraden een bewonerscommissie op te richten en in gesprek te gaan met de verhuurder. Zo gezegd zo gedaan, de bewoners gingen hun buren polsen, handtekeningen verzamelen en zich aanmelden bij de verhuurder als bewonerscommissie. Om formeel aan de eisen van de overlegwet te voldoen werd samen met het Wijksteunpunt Wonen een bewonersavond georganiseerd waarop bijna alle huurders aanwezig waren en nog 2 extra mensen aanboden om te helpen met het commissiewerk.
De oorspronkelijke sommatie tot meewerken riep weerstand op. Door het initiatief van de bewonerscommissie werd het contact met de verhuurder en eigenaar omgezeten in een constructief gesprek. Het resultaat is een aanbod van de verhuurder tot beperking van de overlast tot een minimum en compensatie voor de ongemakken. Zo krijgen oudere mensen hulp bij het opruimen van spullen die even weg moeten voor het plaatsen van steigers, wordt achterstallig onderhoud weggewerkt en komt er hulp of een noodlift tijden de verbouwing aan de liftschacht.

Artikel delen:

!WOON