Veel belangstelling voor themamiddag ouderen

18 juni 2015

Tussen de 80 en 100 ouderen kregen op woensdag 17 juni voorlichting over langer zelfstandig thuis wonen. Onderwerpen als aanpassingen in de woning en het aanvragen van kleine medische voorzieningen via de WMO kwamen aan bod. De themamiddag vond plaats in het Verzetsmuseum en was speciaal georganiseerd voor ouderen uit de Plantage Weesperbuurt.
Ook zijn de aanwezigen geïnformeerd over de vraag: wat als je niet meer thuis kunt wonen? Het Wooncoach project voor ouderen is vervolgens door het Wijksteunpunt Wonen Centrum toegelicht, alsmede de nut en noodzaak om je in te schrijven bij WoningNet (behoud woonduur).

Als klap op de vuurpijl: een commerciële partij die het voor elkaar krijgt om 120 seniorenwoningen met zorg te realiseren voor een sociale huurprijs: het Amstelhuis (zie www.amstelhuis.nl). Kortom, een geslaagde middag!

 

 

 

 

 

Foto’s: Mila Wybenga

Meer foto’s hier.

 

Eerder verschenen op deze website

Prettig ouder worden in de Plantage Weesperbuurt [4 juni 2015]

 

Artikel delen:

!WOON