Woningnetproblemen overbelasten spreekuren WSWonen in Zuid

03 juni 2015

Houdt u rekening met extra wachttijden bij de spreekuren van het WSWonen in Zuid. Door veranderende landelijke wetgeving is het voor veel mensen die in de toekomst in aanmerking willen kunnen komen voor een corporatiehuurwoning verstandig zich nu in te schrijven bij woningnet. Mensen die hier niet zelf uit komen kunnen terecht bij de vrijwilligersspreekuren Woningnet. Deze kunnen het werk niet aan waardoor het WSWonen Zuid heeft besloten bij te springen met professionele krachten.

De campagne van de gemeente Amsterdam om mensen te verwijzen naar speciale spreekuren van het WSWonen werpt dus zijn vruchten af. Helaas heeft het WSWonen in Zuid dergelijke spreekuren niet, maar verwijst naar de vrijwilligersspreekuren en springt in deze noodsituatie bij. De verantwoordelijkheid voor woningnetinschrijvingen ligt bij de corporaties. U kunt ook bij hen terecht, het gaat om hun woningaanbod.

Reguliere WSWonenspreekuurbezoekers gaan voor. Meldt dat u met een huurvraag komt. U wordt dan niet geholpen met woningnet maar gaat wel voor.

Komt u niet uit de inschrijving via internet, schrijf u dan in vóór 1 juli per papier

Artikel delen:

!WOON