Zo lek als een mandje

01 juni 2015

Met een brief van een advocaat in de hand kwam een huurder uit de Utrechtsestraat langs bij het WSWonen Centrum. In de brief werd de huurder gevraagd de huur op te zeggen. Door de lekkages in de woning was er schade ontstaan, waar de huurder verantwoordelijk voor werd geacht. 

Als de huurder niet akkoord ging met de opzegging zou de verhuurder een kort geding starten om het huurcontract te ontbinden.De omgekeerde wereld want op verzoeken van huurder tot reparatie van het dak kwam nooit een reactie. Ter plekke bleek de lekkage enorm. Stukken van het plafond waren naar beneden gekomen en de huurder had noodgedwongen zelfs zijn bed in de keuken gezet!

De door het WSWonen ingeschakelde inspecteur van Bouw- en Woningtoezicht kende geen twijfel en schreef de eigenaar direct met spoed aan om de gebreken te herstellen. Dit weerhield de verhuurder niet om toch via een kort geding ontbinding van het huurcontract te eisen. De huurder werd door het WSWonen en een advocaat van het Emil Blaauw proceskostenfonds bijgestaan. De kort geding rechter pikte het verhaal van de verhuurder niet en het huurcontract bleef in stand. Inmiddels staat het pand in de steigers, wordt het dak gerepareerd en kan de bewoner straks weer gewoon in zijn slaapkamer slapen.

 

Artikel delen:

!WOON