Op vakantie? Geef inbrekers geen kans!

22 juli 2015

In de maanden juli en augustus gaan veel bewoners op vakantie, misschien heeft u zelf ook al een vakantie geboekt. Voor inbrekers is de vakantieperiode ideaal om hun slag te slaan. Het is daarom aan te raden om tijdens uw afwezigheid uw woning een bewoonde indruk te geven. In dit artikel geven wij een aantal tips.

 • Vraag aan buren, vrienden of familie om uw post uit het zicht te halen;
 • Laat uw planten in de vensterbank staan en vraag aan buren, vrienden of familie om ze water te geven;
 • Laat geen waardevolle eigendommen in het zicht liggen;
 • Zorg voor verlichting via een tijdschakelaar,
 • Vermeld niet op sociale media dat u op vakantie gaat. Dit geldt ook voor uw voicemail;
 • Vraag aan uw buren of zij hun auto op uw oprit kunnen plaatsen
 • Maak gebruik van de vakantieservice van de politie. U kunt de politie in Amsterdam op de hoogte stellen van uw vakantieperiode. Gedurende deze periode houdt de politie uw woning in de gaten (meer info: www.politie.nl);

Behalve deze vakantietips zijn er uiteraard ook algemene inbraakpreventie tips die u in acht kunt nemen zoals:

 • Verwijder kliko’s voor de deur, zodat er niet op geklommen kan worden;
 • Zorg voor goed hang- en sluitwerk;
 • Plaats geen reservesleutels onder de bloembak of deurmat;
 • Verlaat u uw woning, sluit dan alle ramen en deuren;
 • Zet fietsen/ bromfietsen ook in de tuin of schuur op slot;

Indien u meer informatie wilt over inbraakpreventie maatregelen die u in uw woning kunt treffen, dan kunt u terecht in Villa Bewust (www.villabewust.nl). Villa Bewust is een demonstratiewoning waar bewoners a.d.h.v. rondleidingen en informatiebijeenkomsten geïnformeerd worden over hoe je met kleine gedragsveranderingen en simpele aanpassingen veiliger, gezonder, zorgeloos en energiezuiniger kunt wonen. Villa Bewust is iedere woensdagochtend geopend tussen 10.00-12.00 uur en bereikbaar via het telefoonnummer: 020-462 03 30 of via het emailadres:oost@villabewust.nl

Artikel delen:

!WOON