Uit de praktijk van het WSWonen, afl VII: Binnen zonder kloppen

15 juli 2015

Huurder betaalt 500€ voor een kamer in de Van Ostadestraat. De verwachting op basis van oppervlak van de kamer is dat dit wat te veel is. Huurder wil daarom weten wat de maximale prijs is en hoe de Nederlandse huurwetgeving in elkaar zit. Ze raadpleegt het WSWonen en het blijkt het handigst te zijn als het WSWonen komt opmeten.

Terwijl onze collega de woning opmeet, wordt de sleutel in het slot gestoken, gaat de deur open en komt de eigenaar binnen. Deze roept dat huurder moet vertrekken, want ze had per bank betaald en niet contant. Huurder belt direct de politie. Deze zet gelukkig de verhuurder de deur uit. Huurder wordt geadviseerd een nieuw slot in de deur te zetten.

Uiteraard wordt een dergelijke handelswijze ook bij het meldpunt ongewenst verhuurgedrag gemeld. De overige huurders in het pand zitten waarschijnlijk in eenzelfde positie. We beraden ons op verdere activiteiten vanuit het WSWonen

Artikel delen:

!WOON