Partners inschrijven bij WoningNet

24 augustus 2015

De woonduur verdwijnt en vanaf 1 januari 2016 telt alleen uw inschrijfduur. Om gebruik te kunnen maken van de overgangsregeling, zodat u uw woonduur de eerste vijftien jaar nog kunt behouden, dient u zich op uiterlijk 15 december 2015 in te schrijven bij WoningNet. Uw huidige woonduur wordt dan nog overgezet in inschrijfduur. De Wijksteunpunten Wonen krijgen veel vragen over het inschrijven van partners bij WoningNet. Hoe zit dat nu precies in elkaar?

Overlijden
Een inschrijving bij WoningNet is persoonsgebonden. Deze regel kent slechts één uitzondering: Het inschrijven kan op naam van de mede-inschrijver (partner) worden overgezet, indien de inschrijver komt te overlijden. Het overzetten is alleen mogelijk indien de inschrijver en mede-inschrijver getrouwd waren, een geregistreerd partnerschap of een samenlevingsovereenkomst hadden.

Scheiding
Indien partners besluiten te gaan scheiden, dan maakt de mede-inschrijver geen aanspraak op de opgebouwde rechten van de inschrijving. Als de mede-inschrijver geen eigen inschrijving heeft en op zoek gaat naar een andere sociale huurwoning via WoningNet, dan sluit hij/zij achteraan aan in de wachtrij. De gemiddelde wachttijd in Amsterdam is ongeveer 15 jaar.

Een woningzoekende mag twee keer ingeschreven staan: één keer als inschrijver en één keer als mede-inschrijver. Neem voor vragen contact op met WoningNet.

Artikel delen:

!WOON