Startende kopers & VVE informatieavonden 2015

24 augustus 2015

Vanaf september organiseert Wijksteunpunt Wonen vijf nieuwe informatieavonden voor startende kopers en Vereniging van Eigenaars (VVE’s). De avonden voor startende kopers en over financiën in de VVE worden voor dit jaar voor de eerste keer georganiseerd. De andere twee avonden gaan over het functioneren van de VVE (o.a. splitsingsakte, financiën en bestuur) en over het ‘vergroenen’ van de VVE middels een groen meerjarenonderhoudsplan. De avonden worden kosteloos aangeboden.


1) Startende kopers
te koopOp deze avond krijgt u informatie en advies over het kopen van een woning. Hoe kan u zich het best oriënteren op de markt? Waar moet u allemaal op letten bij het bezichtigen van een woning? Dit zijn enkele vragen die voorbij komen op de voorlichting. Hiernaast leggen wij uit wat een VVE  is en doorlopen wij de verschillende stappen in het koopproces. Alle deelnemers krijgen een checklist mee naar huis.

Datum: 22 september, 19:30 uur
Locatie: Wijttenbachstraat 36-hs (Amsterdam Oost)


2) Hoe functioneert jouw VVE?

VvEHollandiaTijdens deze avonden worden de basisregels over de VVE aan u uitgelegd en worden vragen beantwoord als ‘wat is een VVE?’ en ‘welke regels gelden er en waar kan ik die vinden?’. Onderwerpen die behandeld worden zijn o.a. de splitsingsakte- en reglement, de financiën, het bestuur en de ledenvergadering.

Datum: 13 oktober, 19:30 uur
Locatie: Wijttenbachstraat 36-hs (Amsterdam Oost)

Datum: 18 november, 19:30 uur
Locatie: Gerard Doustraat 133 (Amsterdam Zuid)


3) Groen Meerjarenonderhoudsplan
Zonnepanelen
Met een groen meerjarenonderhoudsplan (MJOP) stemt u energiebesparende woningverbeteringen slim af op het onderhoud van het gebouw. Aanbod komt o.a.: het isoleren van de buitenschil, vervangen van installaties en zonnepanelen. Hiernaast behandelen wij kort de besluitvorming in de VVE en verschillende financieringsmogelijkheden.  Deze avond is ook geschikt voor VVE’s die nog geen MJOP hebben opgesteld.

Datum: 17 november, 19:30 uur
Locatie: Wijttenbachstraat 36-hs (Amsterdam Oost)


4) Financiën in de VvE nader belicht

plaatje vve finacnienMet een VVE is vaak veel geld gemoeid. De inkomsten en uitgaven moeten worden verantwoord via de begroting en het financieel jaarverslag. Wilt u meer weten over deze financiële verplichtingen, wilt u leren hoe u deze financiële stukken leest en wilt u knelpunten signaleren en aanpakken om in een financieel gezonde VVE te wonen? Kom dan langs op de gratis bijeenkomst ‘Financiën in de VvE nader belicht’.

Datum: 25 november, 19:30 uur
Locatie:
Gerard Doustraat 133 (Amsterdam Zuid)


Aanmelden
De avonden worden kosteloos aangeboden. U kunt zich voor meerdere avonden aanmelden.
Het aanmelden is niet verplicht maar wordt wel aangeraden, vol is vol!

– Aanmelding voorlichting in oost: via oost@wswonen.nl of telefonisch via 020-4620330.
– Aanmelding voorlichting in zuid: via zuid@wswonen.nl of telefonisch via 020-6645383

> Flyer VVE informatieavonden 2015

 

Artikel delen:

!WOON