Alliantie onderzoekt woningverbetering Stadionkade

15 september 2015

Acht huurders die hun woning huren aan de Stadionkade in Amsterdam Zuid hebben onlangs een verzoek gedaan aan woningcorporatie De Alliantie om dubbel glas in hun woningen te plaatsen. Enkele huurders klopten hiervoor aan bij het Wijksteunpunt Wonen omdat het in hun woning koud, tochtig en duur stoken is. Het Wijksteunpunt Wonen heeft met een uitnodiging de geïnteresseerde huurders verenigd en in overleg met de huurders een verzoek geschreven aan de Alliantie. Woningcorporatie de Alliantie heeft hier positief op gereageerd en meldt te willen onderzoeken wat de technische mogelijkheden en kosten daarvoor zullen zijn. De woningen zijn namelijk voorzien van ouderwetse schuiframen in houten kozijnen die zowel de huurders als de Alliantie willen behouden.

Voor een dergelijke woningverbetering mag de verhuurder een huurverhoging rekenen. De besparing op stookkosten is echter vaak groter als de huurverhoging en de winst in comfort voor veel huurders belangrijker.

Ook in uw wooncomplex inefficiënte verwarming, enkel glas of koude begane grondvloeren? Neem contact op met onze energiespecialist of kom op het spreekuur van de buurtenergiewinkel

Artikel delen:

!WOON