Bewoners Pentagon krijgen lift

17 september 2015

Er zijn niet zo veel geschikte woningen voor ouderen in de binnenstad. Om die reden werken stadsdeel Centrum, corporaties, ouderenorganisaties, en het WSWonen Centrum samen om locaties te vinden waar liften geplaatst kunnen worden. In het Pentagon aan de Sint Antoniesbreestraat is dat nu gelukt. 

Met de lift kunnen ouderen langer zelfstandig in hun eigen woning en buurt blijven wonen. Het stadsdeel verwacht dat eind dit jaar al begonnen kan worden met de bouw van de lift, waar 25 woningen straks gebruik van kunnen maken. De woningen die in bezit zijn van Stadgenoot worden bij leegkomst gelabeld als seniorenwoningen. Driekwart van bewoners is al 50plus, dus de lift komt ook voor de zittende huurders als geroepen. Door het stadsdeel Centrum is voor het plaatsen van de lift een bedrag van €85.000 beschikbaar gesteld.

2852704

metlift

 

 

 

 

 

 

Het WijksteunpuntWonen Centrum is inmiddels met een bewonersgroep aan een ander liftenproject bezig, te weten in de Plantage-Weesperbuurt.

Klik hier voor het bericht op de website van het stadsdeel Centrum.

 

Artikel delen:

!WOON