Clever Real Estate dagvaardt 76 huurders

30 september 2015

De huurcommissie verlaagde onlangs de huur van 76 woningen van een verbouwd kantoorpand in de Rijswijkstraat. Deze verlaging van gemiddeld € 50 per huurder zint verhuurder Clever Real Estate niet. Zij heeft nu alle 76 huurders individueel gedagvaard. Dat is een complexe en kostbare manier om de discussie voort te zetten. Nu de huurcommissie de zaken als een complex behandeld heeft en de woningen vrijwel identiek zijn was één dagvaarding voor alle huurderswel zo efficiënt en veel minder kostbaar geweest. Het wijksteunpunt zal in elk geval met hulp van het Emil Blaauw Proceskostenfonds zorgen dat de huurders de ondersteuning krijgen die zij nodig hebben.

Update 8 oktober:
Abusievelijk meldden wij eerder dat “verhuurder Camelot” de huurders heeft gedagvaard. Dit is niet correct. Camelot is de beheerder maar niet de verhuurder. Zij voert weliswaar de correspondentie en treedt op namens de verhuurder maar is zelf geen partij in dezen. Het is verhuurder Clever Real Estate die de huurders heeft gedagvaard.

Artikel delen:

!WOON