Energieontbijt op het Groen Gemaal

16 september 2015

do 24 september 2015 – vanaf 8.30 uur

24 september vindt er een extra EnergieOntbijt van Wij Krijgen Kippen plaats op locatie. En wel in samenwerking met het WSWonen en Wijkcentrum De Pijp in het  Groene Gemaal in het Sarphatipark. Dit monument  is vorig jaar op ecologische wijze – met houtvezel, cellulose en leem – gerenoveerd en geïsoleerd. Infraroodpanelen zorgen voor de verwarming waardoor we geen gas gebruiken. Kortom een inspirerende plek om te komen ontbijten!

Duurzaamheid in de Pijp en in Zuid

Het thema van deze speciale editie is ‘Duurzaamheid in De Pijp en in Zuid’. Het Wijkcentrum De Pijp/WSWonen laat zien hoe zij duurzaamheid in de wijk ondersteunen. Wat kun je verwachten van deze extra editie van het EnergieOntbijt?

Meerdere sprekers houden een pitch over de duurzame activiteiten van het Wijkcentrum de Pijp, het Wijksteunpunt Wonen Zuid, het Natuur&Milieuteam Zuid en ondernemerscoöperatie de Springplank. Architect en medewerker van het Wijksteunpunt Max Drath geeft uitleg over natuurlijke bouwmaterialen en hun bijzondere eigenschappen. Het Groen Gemaal is hiervoor het voorbeeldproject voor duurzaam zelf-herbouw.

Tijd en locatie

Net als het reguliere EnergieOntbijt staat bij deze extra editie op 24 september het (gratis) ontbijt klaar om 08:30. Enige verschil is dat het niet in het miniRondeel is maar in het Groen Gemaal in het Sarphatipark. Omdat Wijkcentrum De Pijp gastheer is van deze extra editie kan je je aanmelden via Max Drath – m.drath@wswonen.nl.

 

Net als het reguliere EnergieOntbijt staat bij deze extra editie op 24 september het (gratis) ontbijt klaar om 08:30. Enige verschil is dat het niet in het miniRondeel is maar in het Groen Gemaal in het Sarphatipark.

Wij Krijgen Kippen
Wij krijgen Kippen is een informele coöperatie, een zwerm, van bewoners, ondernemers en mensen uit overheid en onderwijs in Amsterdam Zuid en daarbuiten. Samen werken zij aan de Metropoolregio Amsterdam op schone, lokale, energie in 2028. Om de week, op donderdag, zijn er EnergieOntbijtjes en daarop aansluitend de ExpertSessies.

Artikel delen:

!WOON