Onderzoek naar verketelingsproces Oostenburg

23 september 2015

De afgelopen maanden is onderzoek gedaan naar het proces dat geleid heeft tot het verplaatsen van de CV-ketels naar de woningen in het monumentale complex Oostenburg (Alliantie). Het onderzoek is in opdracht van het WSWonen Centrum uitgevoerd door Joëlla Tarab, studente aan de HvA. Het hele proces heeft erg lang geduurd maar de overgrote meerderheid van de bewoners is tevreden.

Na de renovatie van dit monumentale complex bleken de stookkosten erg hoog uit te vallen. Belangrijkste reden hiervan was dat de individuele CV-ketels op de zolderruimte geplaatst waren, waardoor er veel sprake was van warmteverlies. Uiteindelijk is besloten om de ketels naar de woningen te verplaatsen. Het onderzoek dat is uitgevoerd heeft betrekking op de tevredenheid van de bewoners over het proces. De overgrote meerderheid van de bewoners is tevreden over het proces en het eindresultaat. Wel had het allemaal wat sneller gemogen. De rapportage is via deze link te downloaden.

 

Eerder verschenen artikelen op deze website

Bewoners Oostenburg krijgen nieuwe CV-ketels (31 oktober 2013)

Feestelijk afsluiting renovatie Oostenburg (11 oktober 2012)

Hoge energierekeningen Monument Oostenburg (9 juli 2012)

Artikel delen:

!WOON