Bewonerssuccessen afl IX: Behoud woningen voor 55+

14 oktober 2015

De bewoners van de Aquinohof, in 2006 opgeleverd als ouderencomplex, kregen begin december 2013 van verhuurder de Key te horen dat bij mutatie de woningen verkocht zouden worden aan de hoogste bieder Er zou voortaan geen rekening meer gehouden worden met de leeftijd van de kopers. Dit in het kader van het terugtrekbeleid van de Key uit Zuid. Bewoners van het hofje vonden dit een inbreuk op hun woongenot en hebben de bewonerscommissie negatief laten adviseren over de verkoopplannen en in ieder geval behoud van de leeftijdsvoorwaarde. Ze vreesden vooral voor gebruik als short stay en vakantieverhuur. In een besloten hofje geven vakantieverhuur en frequente verhuizingen extra overlast. De Key heeft dit advies naast zich neergelegd waarop de bewoners behoud van hun woongenot gingen afdwingen bij de kantonrechter. Die heeft hen tegen een inbreuk hierop beschermd, zo lang er huurders wonen met een contract van voor december 2013 moeten de woningen verhuurd, dan wel verkocht worden aan senioren van boven de 55.

 

Lees hier het vonnis: Aquinohof vonnis

Artikel delen:

!WOON