Opnieuw een succesvol bewonersinitiatief voor dubbelglas in Amsterdam West!

05 oktober 2015

Nadat de bewoners van het Eendracht Anslohofje enkele weken geleden op eigen initiatief HR++ dubbelglas geplaatst kregen, is er opnieuw een groep bewoners in Amsterdam West die een succesvol initiatief voor dubbelglas heeft genomen. Op dit moment worden de woningen aan de Admiraal de Ruyterweg 135 en 137 voorzien van isolerende beglazing. In ruil daarvoor zijn de bewoners met de eigenaar een huurverhoging van 15 euro per maand overeengekomen.

Al in 2013 werd het Wijksteunpunt Wonen West benaderd door een huurder van de betreffende panden die klaagde over kou en hoge stookkosten. Ze vroeg zich af of het mogelijk was iets te doen aan de enkele beglazing in haar woning. Vervolgens heeft ze met ondersteuning van het wijksteunpunt wonen een bewonerscommissie opgericht die een inventarisatie heeft gemaakt van wensen van de huurders voor energiebesparende maatregelen. Er bleken veel verschillende type huurders in de panden te wonen (een mix van studenten in kamerhuur, geliberaliseerde huurcontracten en sociale huurcontracten), wiens woningen qua energieprestaties sterk van elkaar verschilden en ook nog eens verschillende wensen hadden op het gebied van energiebesparende maatregelen. Dat maakte het traject richting de verhuurder niet altijd even makkelijk. En hoewel niet alle wensen van de verschillende bewoners zijn ingewilligd, is het uiteindelijk toch gelukt om de belangrijkste maatregel te nemen: HR++ glas voor alle woningen.

Het Wijksteunpunt Wonen West is blij dat het na al die tijd en moeite gelukt is en feliciteert de bewoners met hun ongetwijfeld warmere en comfortabelere woning in de aankomende winter!

Artikel delen:

!WOON