Veilig het nieuwe jaar in!

05 oktober 2015

Het najaar staat weer voor de deur, wat te merken is aan het feit dat het buiten eerder donker wordt en ook aan de weersomstandigheden. Om het niet al te koud te hebben, gaan langzaam aan de gasinstallatie bij veel bewoners weer aan, zodat het binnen lekker warm is.

Gasinstallaties hebben aardgas nodig om warmte te produceren. Er kan een te veel aan koolmonoxide ontstaan als de verbranding van het aardgas niet volledig plaats vindt of als er onvoldoende zuurstof in de ruimte aanwezig is. Koolmonoxide is niet waar te nemen met onze eigen zintuigen; het is namelijk geur –en smaakloos en het zorgt snel voor bewusteloosheid. Jaarlijks overlijden er nog mensen aan koolmonoxidevergiftiging.

Behalve het plaatsen van de CO-melder, adviseren wij u ook om uw gasinstallatie regelmatig te laten inspecteren en de rookgasafvoerkanalen en de schoorsteen regelmatig te laten vegen door een erkend installateur. Daarnaast is het ook raadzaam om te zorgen voor voldoende verse lucht in de woning. Hierdoor krijgt koolmonoxide minder kans om zich in de woning op te hopen.

Gratis CO-melder voor bewoners met een openverbradingstoestel
koolmonoxidemelderIndien het Wijksteunpunt Wonen Oost bij u op huisbezoek komt en de medewerkers constateren dat u een geiser en/of gaskachel in huis heeft, dan krijgt u van hun een bon voor een CO-melder. Een koolmonoxidemelder waarschuwt u indien er koolmonoxide vrijkomt in uw woning door een luid geluid. Met deze bon, kunt u de gratis CO-melder ophalen bij Villa Bewust! Villa Bewust is iedere woensdag geopend voor bezoekers tussen 10.00 en 12.00 uur (Zeeburgerdijk 98 HS).Bekijk ook de website www.villabewust.nl voor meer informatie over veiliger, gezonder en energiezuiniger wonen.

Artikel delen:

!WOON