Zzzzz…. mijn VvE slaapt!

20 oktober 2015

Als eigenaar van een appartement, bent u ook mede-eigenaar van het gebouw waarin u woont. Om het beheer van het gebouw in goede banen te leiden is iedere eigenaar lid van de Vereniging van Eigenaren (VvE). Het doel van de VvE is om het gebouw te beheren en de gemeenschappelijke belangen van de eigenaren te behartigen.

Nogal wat VvE’s zijn slapende. Dat kan lastig zijn als u uw woning wilt verkopen of als u het pand voldoende onderhouden en leefbaar wil houden. Het betekent ook dat niet wordt voldaan aan de (wettelijke) verplichtingen, zoals een jaarlijkse ledenvergadering, sparen voor onderhoud en onverwachte kosten, maar soms ook het afsluiten van een opstalverzekering voor het pand. Bent u lid van een slapende of inactieve VvE? Wijksteunpunt Wonen Zuid helpt!

Wijksteunpunt Wonen Zuid heeft een stappenplan gemaakt om uw slapende VvE wakker te schudden. In de brochure vindt u uitleg over de VvE, het stappenplan en voorbeelddocumenten om de VvE te activeren. Deze brochure is gratis op te vragen door een email te sturen naar vvevragen@wswonen.nl of te bellen naar 020 664 53 83.

Artikel delen:

!WOON