Welke Bewoners Energiedag workshop kiest u?

11 november 2015

Op vrijdag 27 november vindt de tweede Bewoners Energiedag voor Amsterdammers plaats. In het middagprogramma worden drie workshops aangeboden aan bezoekers van deze inspirerende mini-conferentie over energiebesparing in woningen. De thema’s zijn “Energiebesparing en uw woonlasten”, “Stadswarmte in Amsterdam”, en “Verbetervoorstel voor uw woning”. Hieronder leest u meer over de workshops. Graag wel even vooraf aanmelden.

 

  • Energiebesparing= woonlasten!
    Discussieer mee over de relatie tussen woningkwaliteit, huurprijs en energiekosten. Moeten verhuurders hun investeringen beperken om zo de huren laag te houden? Of is het slimmer te kiezen voor wat hogere huren waardoor de energierekening omlaag kan en de huurder netto beter af is?
  • Stadswarmte in Amsterdam: wat zijn de plannen?
    Gemeente Amsterdam vertelt over de stand van zaken, bijvoorbeeld de aanleg van de pijpen in Noord voor “Noorderwarmte” en over de visie op de toekomst van stadswarmte in Amsterdam: waar wel en waar niet? Mechtild Linssen vertelt over onderzoeksresultaten uit Den Haag en de bezwaren en wensen van bewoners over stadswarmte in hun wooncomplex.
  • Oude CV ketel of enkel glas? Maak een verbetervoorstel voor de verhuurder!
    Imre Doff van Wijksteunpunt Wonen Zuid legt uit wat de wettelijke mogelijkheden zijn voor bewoners om het heft in eigen hand te nemen een redelijk voorstel te doen voor een verbetering tegen een redelijke huurverhoging. Er zijn inmiddels veel ervaringen opgedaan met deze procedure, die vaak zonder tussenkomst van een rechter al leidt tot overeenstemming tussen huurder en verhuurder.

 

Graag even vooraf aanmelden:
Let op aanmelden kan uiterlijk tot met dinsdag 24 november.
Klikt u hier voor het volledige programma en het aanmeldformulier.

Artikel delen:

!WOON