Woningruil en “In de plaats stelling”

26 november 2015

Veel  mensen zijn op zoek naar een andere woning en een groot gedeelte van die mensen is bekend met
Woningnet als middel om naar een andere woning te zoeken. Er zijn echter meer middelen om een andere woning te vinden. Eén daarvan is bijvoorbeeld woningruil, een optie waarbij u uw zelfstandige woonruimte ruilt met die van iemand anders. Wanneer u iemand gevonden heeft met wie u wilt ruilen dan kunt u een voorstel doen aan beide verhuurders om van woning te ruilen. De verhuurders werken hier altijd graag aan mee omdat ze van dat moment gebruik maken om de huur flink te verhogen.  Als degene met wie u de woning ruilt bijvoorbeeld €500 huur betaalt, is het niet vreemd dat u €650 moet gaan betalen als u in de woning trekt.

MAAR LET OP! Een andere manier van woningruil heet ‘In de plaats stelling’ ! In dat geval stelt u zich letterlijk in de plaats van die andere huurder. U neemt als het ware zijn of haar contract over. Dit betekent dat u ook de huur die hij of zij betaal t overneemt en dat u dus niet meer hoeft te gaan betalen. Hiervoor zijn echter wel
zwaarwegende argumenten voor nodig. Bijvoorbeeld dat u in de buurt van uw werk moet wonen of dat u dicht bij familie moet zijn om ze te verzorgen. De rechter kan in zo’n geval toewijzen dat de ‘in de plaats stelling’ doorgaat.

Wilt u hier meer informatie over of wilt u weten hoe dat werkt? Wij informeren u hier graag over.

Artikel delen:

!WOON