Complex Marnixstraat/Westerkade blijft sociaal

15 december 2015

Het voornemen van Eigen Haard om alle woningen in de drie blokken aan de Marnixstraat/Westerkade bij leegkomst te verkopen, is van de baan. Vanwege de groeiende behoefte in Amsterdam aan kleine en betaalbare sociale huurwoningen heeft Eigen Haard daar onlangs toe besloten.

De drie blokken (ongeveer 300 kleine woningen) zijn allen gemeentelijk monument en Eigen Haard is bezig met funderingsherstel dat gedaan moest worden vanwege de verkoopplannen. Het WSWonen Centrum ondersteunt de bewonerscommissie Marnixstraat/Westerkade bij deze ingreep. De verkoop zou opnieuw leiden tot minder aanbod van betaalbare woningen voor woningzoekenden met een laag inkomen in het Centrum.

Het funderingsherstel gaat wel door, alsook de voorgestelde opknapbeurt van de trappenhuizen en zolderbergingen door de bewonerscommissie. Eigen Haard gaat leegkomende woningen weer sociaal verhuren.

 

Artikel delen:

!WOON