HR-combiketel en HR++ dubbel glas voor bewoners Johannes van der Waalsstraat 42-60

12 december 2015

De bewoners van het wooncomplex Johannes van der Waalsstraat 42-60 hebben overeenstemming bereikt met de verhuurder Peters en van der Vloodt over energiebesparende woningverbeteringen. De moederhaarden, elektrische boilers of keukengeisers worden vervangen door een HR-combiketel en het enkel glas voor HR++/HR+ dubbel glas.

Wijksteunpunt Wonen Oost heeft de initiatiefgroep ondersteund bij het opstellen van een redelijk voorstel aan de verhuurder. Een redelijk voorstel is een technische uitwerking van de verbeteringen en de huurverhogingen. Vervolgens is er een bewonersavond georganiseerd voor alle huurders, waarna alle bewoners zich hebben aangesloten bij het initiatief.

Na een jaar onderhandelen is er een akkoord bereikt tussen de bewoners en Peters en van der Vloodt over de uit te voeren maatregelen en de hoogte van de redelijke huurverhoging. De afspraak is dat de werkzaamheden voor de volgende winter zijn uitgevoerd. De bewoners hebben unaniem ingestemd met het onderhandelingsresultaat.

Ondersteuning bij woningisolatie en energiebesparing?
Wilt u uw woning isoleren, een zuinige verwarming of zonnepanelen? Heeft u vragen over bespaartips, zuinige apparaten of uw energierekening? De Wijksteunpunten Wonen helpen bewoners(groepen) bij al uw vragen over energiebesparing en bij het opstellen van een redelijk voorstel voor energiebesparende woningverbeteringen. Neem voor meer informatie contact op met het steunpunt in uw stadsdeel.

Artikel delen:

!WOON