Huurverlaging bij renovatieoverlast

21 december 2015

Goed nieuws voor de bewoners van het complex Westerkade/Marnixstraat van Eigen Haard. Vanwege de overlast die het funderingsherstel met zich meebrengt, keert Eigen Haard een vergoeding uit. De huurders krijgen met terugwerkende kracht een tijdelijke korting van 25% tot 50% op de te betalen huurprijs.

Vaak wordt gesteld dat je als huurder de overlast die met een renovatie gepaard gaat maar voor lief moet nemen. Toch zijn er wettelijke mogelijkheden om vanwege de overlast een korting op de huur te bedingen. De door Eigen Haard aangekondigde huurverlaging is vermoedelijk het gevolg van een dagvaardingsprocedure die 3 van de bewoners uit het complex gestart zijn. Het WSWonen Centrum heeft met ondersteuning van het Emil Blaauwfonds deze procedures aangezwengeld. Eigen Haard wilde eerder namelijk niet van een huurverlaging weten.

De huurverlaging is een mooi succes. Alle huurders van de 1e en 2e verdieping krijgen een huurverlaging aangeboden van respectievelijk 50% en 25% van de betaalde huur. Voor het eerste blok waar de renovatie inmiddels is afgerond gaat het om circa 72 woningen over de periode mei t/m november 2015. Naar verwachting zal Eigen Haard de huurverlaging ook aanbieden aan aan de bewoners van het 2e blok (ca. 32 woningen) en het 3e blok (ca. 36 woningen). Het gaat dus in totaal om circa 138 huishoudens die in aanmerking komen voor tijdelijke huurverlaging.

Onlangs besloot Eigen Haard om de verkoop van de woningen na de renovatie af te blazen. Alle huurwoningen blijven in de sociale sector. Lees het eerder verschenen artikel ”Complex Marnistraat/Westerkade blijft sociaalop onze website.

 

Artikel delen:

!WOON