Helderheid over dubbel glas leidt tot raadsvragen

18 februari 2016

Eerder berichtten wij over een verhelderende uitspraak van de rechter over verzoeken van huurders voor dubbel glas. Ook het college boog zich hierover naar aanleiding van raadsvragen van dhr Flentge. Het college is van mening dat dubbel glas inmiddels behoort tot de standaard-uitrusting van een woning. De gemeente zal deze uitspraak van de rechter onder de aandacht brengen van verenigingen van particuliere verhuurders en van de corporaties en hen verzoeken hieraan aandacht te besteden in hun informatieverstrekking.

Ondertussen krijgt het Wijksteunpunt Wonen ook alweer de eerste vragen binnen over het vervangen van ouderwets dubbel glas door moderner, beter isolerend glas.

Over de verschillende isolatiewaardes van verschillende typen glas kunt u hier meer lezen . De wetgeving biedt ook voor verzoeken voor beter isolerend dubbel glas een mogelijkheid , mits er een passende huurverhoging wordt aangeboden.

Artikel delen:

!WOON