Meldpunt jaarverslag 2015 verschenen

25 februari 2016

Deze week is het jaarverslag 2015 van het Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag gepubliceerd. De verhalen in het boekwerkje werpen een blik op de vervelende situaties die zich voordoen op de gespannen Amsterdamse woningmarkt. Gelukkig investeert de gemeente in goede voorlichting aan en waar nodig ondersteuning van haar bewoners.

De wijksteunpunten wonen geven daar op deskundige en effectieve wijze uitvoering aan en kunnen zo veel problemen voorkomen of oplossen. De meest vervelende situaties komen bij het Meldpunt terecht. We verzamelen de signalen, bekijken waar hulp nodig is en wie dat dan het best kan doen. We helpen bij incidenten en signaleren als het een trend lijkt te worden.

De verhalen geven naast inzicht in de praktijk ook een boeiend beeld van het brede spectrum aan bewoners die advies en hulp vragen. Van kwetsbare bewoners in lastige verhuursituaties tot expats die geen idee hebben hoe de regels op de Nederlandse woningmarkt in elkaar zitten. Van goed geïnformeerde bewoners die toch een steuntje in de rug nodig hebben tot zelfs bijzonder zelfredzame bewoners die toch graag even terugkoppelen en advies willen van een deskundige over hoe je in de praktijk met bepaalde situaties kunt omgaan.

We wensen u veel leesplezier.

 

 

Artikel delen:

!WOON