Woningcorporaties nemen ook in Zuid de troffel ter hand

16 februari 2016

Diverse corporaties zijn in Amsterdam-Zuid weer begonnen met renovatieprojecten en het wegwerken van achterstallig onderhoud. Een goed plan kan natuurlijk niet gemaakt worden zonder het betrekken van de bewoners. Eigen Haard meldde daarom in een vroeg stadium aan de bewoners dat er wat moet gaan gebeuren met een complex aan de Kuipersstraat. De bewoners organiseerden zich en hebben onlangs positief geadviseerd over de renovatie.

Ook Rochdale kwam in beweging. In overleg met de bewonerscommissie Woonalert werd ervoor gekozen om voor de aanpak van een blok woningen tussen Lutmastraat en Talmastraat, een van de 5 blokken waar Rochdale eigenaar is in de Tellegenbuurt, te komen tot een aparte projectcommissie. Deze is van start gegaan met ondersteuning van het WSWonen Zuid, er wordt nu aan een plan gewerkt voor het uitvoeren van groot onderhoud in combinatie met kleine woningverbeteringen.

Artikel delen:

!WOON